Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK geçtiğimiz ay yayımladığı ilan ile 500 memur alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre müracaatlar dün itibari ile başladı ve adaylar internet üzerinden başvurularını yapıyor. Peki KYK'nın 500 kişilik memur alımı kaç KPSS puanı ile kapatır? Adayların KYK'da yurt yönetim memuru olabilmesi için en az kaç KPSS puanına ihtiyaç var? Yurt yönetim memuru taban KPSS puanı kaç ile kapatır, işte bu soruların yanıtlarını sizler için haberimizde veriyoruz.

KYK Memur Kaç Puan ile Kapatır?

Bu alımdan bir önceki atama da Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK yurt yönetim memuru pozisyonu Türkiye genelinde erkek ve kadınlar için en düşük 78 puan ile kapattı. Fakat o alımda 1.000 kişilik kadro verilmiş ve ilan tekli yılda gelmişti. Yani çift yıllardaki merkezi atama dolayısı ile yüksek puanlı adayların yerleşmeleri olduğu için KYK memurluğu daha düşük kapatıldı.

Şimdi KPSS'den son ilk büüyk atama merkezi atama ile oldu fakat sonuçları açıklanmadı. Sonuçları açıklanmadığı için aynı adayların yani 85 puan, 80 puan, 90 puanlı adayların KYK 500 memur alımına da başvurması bekleniyor. Bu sebepten dolayı bu sene ki KYK memur alımı taban puanını 80 puan altına düşmesi düşük ihtimal gözü ile bakılmaktadır.