Ülkemizin üniversitelerinde eğitim görmekte olan öğrencilerinin barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için çalışmalar sürdürmeye devam etmekte olan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK bilindiği üzere Türkiye'nin dört bir yanında yüzlerce yurt ile binlerce öğrenciye konaklama fırsatı vermektedir. Konaklama imkanlarının haricinde öğrencilerin sosyalleşmelerine imkan tanınmakta ve yine öğrencilere burs ile kredi imkanları sunulmaktadır.

Her sene bin civarında memur alımı gerçekleştirmekte olan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'nın bu sene memur alımı yapıp yapmayacağı ve memur alımı yapacaksa kaç kişilik bir atama yapacağına ilişkin bir bilgi verilmedi. Peki  2019 yılında KYK Türkiye geneli kadın, erkek olmak üzere toplam kaç kişilik memur alımı yapacak?

KYK MEMUR ALIMI

Kredi ve Yurtlar Kurumundan memur alımına yönelik bir duyuru yapılmadı. Ancak geçmiş ilanlara bakıldığında KYK'nın 2017 yılı bin 44 kişilik memur alımı yaptığı ve 2018 yılında ise 756 kişilik atama yaptığı bilinmektedir. Geçtiğimiz sene atama ilanı Mayıs ayının ilk haftasında kamuoyuna duyurulmuştu. Öyle ki 2019 yılı içerisinde de ortalama 500 ile bin arasında memur alımı yapılması beklenmektedir. Tabi bu sayı yeni yurtların yapılması, memurların dağılımı, yurtların memur ihtiyaçları ve diğer kurumlardan yapılan memur kaydırmalarına göre değişiklik gösterebilir.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız