Ülkemizde faaliyetlerine devam eden onlarca kamu kurumu kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alım ilanları yayınlamaktadır. Bu ilanlar kurumların kendi internet siteleri aracılığı ile kamuoyuna duyurulduğu gibi aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile de yayınlanmaktadır. Şu anda aktif olarak ilanlar incelendiğinde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan memur alımı yapan kurum var mıdır? memur alımı yapılacak mı? memur alımı yapan kurum varsa hangileri var.

KPSS'siz Memur Alımı

Ülkemizde faaliyetlerine devam eden KPSS'siz memur alımı yapmaya devam eden kurumlar mevcut. Fakat şu anda aktif ilanlar incelendiğinde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alım yapan kurumun olmadığı görülmektedir.
KPSS Şartı Olmadan Memur Alımı Yapan Kurumlar İçin Tıklayınız

Yukarıda ki bağlantı aracılığı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramadan memur alımı yapan kurumları görebilirsiniz. Bu listeye son olarak Özel Harekat Polisi de eklenmiştir. Bilindiği gibi artık lise mezunu adaylar Özel Harekat Polisi olabilmek için başvuru yapabilecek üstelik Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacak.

Bu sene içerisinde yapılan alımlar incelendiğinde Adalet Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Polis Meslek Eğitim Merkezi gibi önemli kurumların memur alımı yaptığı görülmektedir. Ancak yapılan alımların tamamında KPSS şartı arandı.