Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan anlaşmalar doğrultusunda kurumun atamaları ÖSYM aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye giren ve puanlarını alan adaylar en erken ancak 2019 yılı Aralık ayında yapılan atama ile yerleşmişti. Bu atamalardan sonra yeni bir memur alımı ne zaman yapılacak derken sonunda açıklamalar geldi ve ÖSYM ile KPSS 2020/4 ataması üzerinden 8 bin 844 kişilik sağlık personeli ataması yapılacağı duyuruldu. Peki Sağllık Bakanlığının KPSS 2020/4 atamasında taban puan kaça kadar düşer?

KPSS Kaç Puan ile Başvuru Yapılmalıdır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile 2019 yılında yapılan sağlık personeli atamasına bakıldığında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanlarının çok yüksek kapatmadığı görülmüştür. Bun göre hemşire kadroları ortalama 75 ve üzeri, ebe kadroları 60 ve üzeri kapatmış olup sağlık teknisyeni ve teknikeri kadroları 85 ile 90 ve üzerinde kapatıştır.

2020 yılında yapılaca olan atamalarda hemşire kadrolarının 72 - 75 aralığında ebe kadrolarının 55 - 60 aralığında kapatması beklenmekte olup sağlık teknikeri ve teknisyeni kadrolarında fazla yığılmalar meydana geldiği için azalma abeklenmemektedir. Diğer kadrolarda da durum böyledir

Şehir Hastaneleri Can Suyu Olacak

Ülkemizde ilk şehir hastanesi Yozgat iline açılmış ve Türkiye'nin dört bir yanında faaliyete geçen bu alanlarda ciddi atamalar yapılmıştı. Şu anda halen yapımı devam etmekte olan bir çok şehir hastanesi bulunmakta olup buralara atamalar yapılacaktır. Yapımlarının ne zaman sona ereceği bilinmemekte olan şehir hastaneleri tamamlandığında KPSS taban puanlarını ciddi şekilde azalacağı tahmin edilmekte olup puanların düşmesini bekleyen adayların şehir hastanelerinin açılmasını, faaliyete geçmesini beklemesi gerekmektedir.