Herkesin merak ettiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her fırsatta dile getirildiği kamuda İşe alım projesi hayata geçiyor. Tüm Memur ve Kamu personeli adaylarını ilgilen işe alım projesi kapsamında artık kamuda işe alımlar tek adres üzerinden yapılacak. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, kamu personeli alımı hakkında detayları aktardı.

Kariyer Kapısı Platformu Kuruluyor!

Ekonomi Muhabirleri Derneğinden (EMD) yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, MD Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi ve gerçekleştirdikleri çalışmalara dair değerlendirmelerde bulundu. Salim Atay yaptığı açıklamada İ.K Ofisinin hayata geçirdiği projelere dikkati çekerek insan kaynağını etkin planlamanın ve yönetmenin temel bileşenlerinin başında liyakatin geldiğini bildirdi.

Buna göre Kamuda işe alımlarda ve Kamu personeli alımlarından Cumhurbaşkanında her zaman dile getirdiği Kariyer Kapısı platformu hakkında açıklama yaptı. İlgili açıklamaya göre,

"Mart ayında açıklanan Ekonomi Reform Paketi, bu anlamda son derece değerli bir yol haritası çiziyor bizler için. Bu kapsamda kamu personeline dair işlemlerin tek bir idare tarafından yürütülmesi görevi de Ofisimize tevdi edildi. Bunun en temel göstergelerinden birisi olarak artık kamuda işe alımların tek adresi, bizim yerli ve milli bir yazılımla geliştirdiğimiz Kariyer Kapısı Platformu'muz. Bu platformla kamu istihdamında fırsat eşitliği ve liyakati önceleyen işe alımların yanı sıra verimliliğin artırılmasını hedefliyoruz." dedi.

KAMU KURUMLARIDA BU PLATFORMU DESTEKLİYOR!

Salim Atay, Kamuda İşe alım için kariyer Kapısı platformunu kamu kurumlarının da desteklediğini bildirdi. Bu konuda en önemli husus ise iş ilanlarının şeffaf bir şekilde tüm ilgili kesimlerle paylaşılması olduğunu vurguladı.

TORPİL İHTİMALİ DÜŞÜYOR!

Artık kamuda tüm işe alımlar Kariyer Platformu üzerinden gerçekleştirilecek ve işe alım sürecinin tamamının izlenebilir bir sisteme sahip olacak. Bu kapsamda torpilli alımların önüne geçişmiş olacak.

KARİYER KAPISI PLATFORMU NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK

Dr. Salim Atay yaptığı açıklamada tüm kurumlarda liyakatin öne çıktığı, işe alım süreçlerinin izlenebildiği bir insan kaynağı portalını uygulamaya aldıklarına işaret ederek, "Bu yıl sonuna kadar kamuda işe alımların hepsine bu platform üzerinden katkı veriyor olacağız. Yani tüm bakanlıklar işe alımlarını Kariyer Kapısı üzerinden yapacak. Bu, hayli zamandır denemeler, pilot çalışmalar yaptığımız bir sistem. Dolayısıyla belediyelerden ve özel sektörden de kullanım için talepler geliyor." ifadelerini kullandı.