Kamuda çalışan personellerden kronik rahatsızlığı olanlar idari izinli olarak sayılacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan normalleşme takvimine göre 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren kamuda, yönetici sınıf hariç 60 yaş üstü bulunanlar göreve başlayarak esnek çalışma sistemi yerine kamuda normal çalışma sistemine geçiş yapılacak.

NORMALLEŞME ADIMLARI;

1 Haziran 2020 tarihinde itibaren normalleşme takvimine göre restoranlar kafeler Müzeler halka açık bazı yerlerin açılmasına karar verildi. Şehirler arası şehir kısıtlaması 1 Haziran Pazartesi günü tarihi itibariyle kaldırılacak. Olumsuz bir durum olması durumunda iller bazında yeni bir karar verilebilecek. kreşler ve gündüz bakımevleri de açılacak. En çok merak edilen konulardan bir tanesi de kamu kurumlarındaki idari izinli sayılacak kişiler hangi hastalar olacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre Kalp rahatsızlığı olanlar hangileri?  Kronik solunum yetmezliği, toksik karaciğer hastalığı, çölyak, kas iskelet sistemi ve bağ dokusu hastalıkları, kronik böbrek yetmezliği, spina bfida, kromozom anomalileri, turner sendromu, Tüberküloz, Kronik Viral Hepatitler, lösemi, anemi, pıhtışamk bozuklukları, şizofreni, sanrılı bozukluklar, zeka geriliği, hiperkinetik bozukluklar, Serebral Palsi, Karaciğer Fibroz ve Sirozu, Ülseratif Kolit, Antikor Kusurlarının Baskın Olduğu İmmün Yetmezlik, kalp ve kas hastalıkları, Vestibüler İşlev Bozuklukları, astım, Merkezi sinir sisteminin viral enfeksiyonları ve Ruam ve Melioidoz hastalıkları kronik rahatszlıklar arasında yer aldığı ifade edilmektedir.

KAMUDA İZİN GENELGESİ;

28 Mayıs Perşembe cumartesi günü açıklanan genelgeye göre; kovid-19 kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından normalleşme ve alınacak tedbirler konulu genelge açıklandı. Kronik rahatsızlığı bulunanlar idari izin sayılacaklar. İdari sayılanlar bu görevi süresince de fiilen yerine getirmiş sayılacak bu kişilerin herhangi bir maliye sosyal hak yardımlarla ilgili özlük hakları saklı kalacaktır. Bu kişiler amirin dışında gören mahallinden ayrılamayacak. Bu kişilerin kurumlar tarafından hizmetine ihtiyaç duyduklarında anda çağırıldıklarında göreve dönecekler.