Corona Türkiye'de dahil olmak üzere 100'den fazla ülkeyi doğrudan etkilemiş bir virüs olarak bilinmekte olup üç ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve bir çok ülkede ekonomik sorunların ortaya çıkmasına sebebiyet vermiştir. Buna göre Çin Halk Cumhuriyetinde dahi kamu personellerinin maaşlarının ödenmesinde sorun yaşanmıştı şimdi bir ülke daha kamu personeli maaşlarında sorunların yaşanabileceğini belirtti. Peki hangi ülke neden sorun yaşayacak?

Kıbrıs'tan Kamu Personellerine Kötü Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu tarafından yapılan resmi açıklama da "Devlet çalışanlarının maaşı gününde ödenmeyebilir ve kesintili olabilir. Bakın kesin bir şey söylemiyorum. Olabilir diyorum. Gelirlerimiz düştü. Birkaç gün gecikebilir. Bu da normaldir. Özel sektörde çalışan işçi vatandaşlarımız için kendi bünyemizde bir kaynak aktarımı yapacağız. Asgari ücretin yüzde 75’ – 80’i kadar bir kaynak aktaracağız. Bunun için önümüzdeki hafta pazartesi, işçilerin başvurabileceği adresleri tespit edeceğiz. Ve işverenler bize başvurup, listeyi verecekler. Biz de fondan aktaracağımız kaynakla işçilere bu desteği vereceğiz." ifadelerinde bulundu.

Asgari Ücrete Yardım Yapılacak

Asgari ücret ile istihdam eden ve işsiz kalan vatandaşların yaşam giderlerini karşılayabilmeleri için Kıbrıs asgari ücret için ciddi bir ekonomik plan hazırladı. Fakat bunun hayata sokulmasından kamu personelleri zarar görebilecek durumda gözükmekte olup kamu personellerinin maaşlarının ödenmesinde bazı aksaklıkların olabileceği söyleniyor.