2017 ve 2018 yıllarına göz atıldığında, çok sayıda kamu personeli alım ilanının yayımlandığı, çok sayıda aday tarafından başvuru yapılarak ilan süreçleri yürütülen binlerce kişilik ilan göze çarpmaktadır. Bu ilanlar arasında çok sayıda kuruma, farklı kadrolar üzerinden tüm eğitim düzeylerini kapsayacak şekilde yayımlanmış binlerce kişilik ilan bulunmaktadır. 2019 yılına bakıldığında ise henüz hatrı sayılır bir kamu personeli memur alımı yapılmamıştır.

2019 YILI MEMUR ALIMLARI BEKLENTİSİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce aday KPSS katıldı ve en yüksek puanı alabilmek için ter döktü. Binlerce adayın katılımıyla sağlanan KPSS' nin ardından, puanlar ve sıralamalar açıklandı ve adaylar için son derece önemli bir süreç başladı. Kamuya yapılacak memur alımlarının, ilanlarının kamuoyuna duyurulması aşamasına geçildi. Adaylar şimdi 2019 yılı alımlarının çok sayıda kurum bünyesine yönelik ilanlarla duyurulmasını beklemektedirler. Önceki yıllara göz atarsak, 2019 yılının bu konuda çok zayıf gerçekleştiğini görebiliriz. Her yıl bakanlıklara, kamu kurumlarına binlerce kişilik alım söz konusu olurken; bu yıl net olarak ifade edilebilecek bir sayıda alım ne yazık ki yapılmadı...

ADAYLAR KPSS KATILDI, İLAN İSTİYORLAR

KPSS katılan milyonlarca vatandaş, zaten az sayılarda yapılan alımların talepleri karşılamadığı, binlerce kişinin kamu hayalinin söndüğü 2017-2018 memur alım süreçlerinin yanı sıra; 2019 yılında bu alımların da neredeyse yapılmadığı bir sürecin içinde olduğumuzu ifade etmektedirler. Sosyal medya platformlarından tepkilerini göstermeye çalışan adaylar; sitemiz isinolsa.com üzerinden de bizlere ulaşıp düşüncelerini aktarmışlardır. Bizler de onların bu çağrılarına destek vermek amacıyla düşüncelerini sizlere ulaştırdık.