Kadro Bekleyen 4/C'li Personel ve Geçici İşçilere Nihayet Müjde Geldi

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından Kamuda çalışan 4/C'li personel ile geçişi işçilerin kadroya alınması için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verildi. "Devlet Memurları Kanunu ile Kamuda Geçici İşçi Pozisyonlarında çalışanların sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne alınmasına, geçici işçi çalıştırılması ile ilglii bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi" adı ile Tanrıkulu tarafından hazırlanan teklif nihayet meclis başkanlığına sunuldu. Bu kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda belediyeler, il özel idareleri ve bunların kurdukları veya üye oldukları mahalli idareler, birlik ve müesseselerde çalışan geçici işçi ve personeller usulüne uygun olarak sürekli işçi ya da sözleşmeli personel statüsüne atanacak.

Aynı şartlarda 2012 ve 2013 yıllarında çalışan doğum, askerlik ve sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen sağlık sorunları nedeniyle iş sözleşmesi askıya alınanlar da bu kanun teklifi ile sözleşmeli personel veya sürekli işçi kadrolarına atanacak.

Eğer isterlerse 657 Sayılı Kanunun 4/C kapsamında istihdam edilen geçici işçiler çe çalışmakta bulundukları kurumun memur kadrolarına atanabilecekler.