İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM her sene polis alımları yaptığı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatlar ile yeniden bekçi alımları yapıldı. Öyle ki çarşı ve mahalle bekçileri gece saatlerinde görev yapıyor ve dolaştıkları mahallelerde aralıklarla düdük çalarak görevlerini sürdürüyor. Şimdiye kadar on binlerce kişilik bekçi alımları yapıldı ve halen alımlar 2020 yılında da devam edecekken kadın adaylarda bekçi alımının kadınlar için yapılıp yapılmayacağını büyük bir merak ile beklemektedir. Buna göre kadın bekçi alımı yapılacak mı soruları en çok takip edilen sorular arasında yer almaktaydı ve konu hakkında resmi açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı.

KADIN BEKÇİ ALIMI OLMAYACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam saatlerinde özel bir televizyon kanalına konuk oldu ve bir çok konu başlığını cevapladı. Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu belediyelere atanan kayyımlar hakkında detaylı bilgi verirken anayasanın kendisine verdiği bir hak olduğunu belirtirken kadın bekçi alımı olup olmayacağı sorusuna da net bir şekilde belirtti.

Kendisine yöneltilen kadın bekçi alımı yapılacak mı sorusunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kadın bekçi alımı olmayacak şeklinde açıkladı. Buna göre bekçi olmak isteyen kadınlarında sorusu net olarak yanıtlanmış oldu.