İçişleri Bakanlığının oluşturmuş olduğu çarşı ve mahalle bekçisi kadrolarında on binlerce personel görev yapmaktadır. Bekçiler akşam saat 22.00 surlarında asayiş görevine başlamakta ve sabah 06.00'a kadar devam etmektedir. Buna göre Türkiye'nin her il, ilçesi ve mahallesinde bekçi bulunuyor olmayan yerlere de eğitimden çıkan bekçiler gönderilmeye devam ederken özellikle suç olayların fazla olduğu ya da mahalle nüfusunun kalabalık olduğu yerlere 2'den daha fazla bekçi gönderilmektedir. Buna göre bekçiler il ve ilçe gibi yerlerde Emniyet Genel Müdürlüğü ile çalışmakta olup yakın zamanda jandarmaya da bekçilik sisteminin gelmesi bekleniyor. Peki jandarma bekçilik sistemi nasıl olur, ne zaman gelecek?

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ALIMI AZABİLİR

Jandarma Genel Komutanlığında şu anda halen er ve erbaş alımları devam etmekte olup bazı köylük bölgelerde Jandarma Genel Komutanlığı er yani rütbesiz askerleri de asayiş uygulamalarında personel yetersizliğinden dolayı göreve çıkartmaktadır. Bu gibi durumlar için tüm uygulamalarda kalifiyeli ve maaşlı personellerin görevlendirilmesi için bekçi alımları yapılabilir fakat bu uzman çavuş alımlarının azalmasına sebebiyet verebilir.

Buna göre köylük alanlarda da bekçilerin görev yapacağı belirtilmişt ve pilot bölge olarak seçilen bazı noktalara bekçi gönderilmişti. Bu gibi alanlarda bekçilerin Jandarma Genel Komutanlığı ile beraber çalışması ve ilgili personelin jandarma bekçi olarak anılması amaçlanmaktadır. Bu durumun yeni bekçi alımı sistemine nasıl bir katkısı olur bilinmemektedir.