İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı her sene astsubay alımları gerçekleştirmekte ve bu alımları Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ile gerçekleştirmektedir. Buna göre adaylar KPSS'den aldıkları puana göre yerleşmeye çalışmakta olup bu sene ilanın ne zaman yayımlanacağına meraklar çevrilmiş durumda. Öyle ki lisans mezunu adayların KPSS sonuçları 22 Ekim tarihi itibari ile duyuruldu ancak aynı durum ön lisans mezunları için geçerli değil ve bu yüzden ilanın yayımlanma süresinin geçtiğimiz senelere göre daha sonra yapılacağı ön görülüyor. Peki ilan ne zaman yayımlanır?

1 Aralıktan Sonra Olabilir

Lisans mezunların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçları 22 Ekim tarihi itibari ile duyuruldu. Ön lisans mezunu adaylar 25 Ekim tarihinde sınava girecek ve sonuçları 26 Kasımdan sonra kamuoyuna ÖSYM tarafından açıklanacaktır. Jandarma Genel Komutanlığının astsubay alımı ilanı ve baraj puanlarının 26 Kasım itibari ile belirlenemsi ardından kamuoyuna ilanın duyurulması ön görülüyor. Buda gözleri 1 Aralık tarihine çeviriyor.

2020'de Alım Olmayabilir Mi?

Pandemi sürecinden dolayı özellikle sağlık çalışanları, askerler ve polisler yıpranmakta olup bu meslek gruplarında uzaktan çalışma imkanı bulunmamaktadır. Bu sebepten dolayı personel eksikliğinin giderilmesinden sonra Aralık ayı itibari ile Jandarmanın astsubay rütbesi için personel alımı ilanını kamuoyuna duyurması ön görülüyor. Daha önce ki bir tarihte astsubay alımı ilanı yayımlanırsa sizlere İşin Olsa sitemizden ve mobil uygulamalarımızdan duyuracağız.