Memur ve Personelleri ilgilendiren karar az önce açıklandı. Koronavirüs nedeni ile duraklarda ve yollarda yaşanan yoğunluğun azaltılması amacı ile çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. İstanbul Valisi olan Ali Yerlikaya az önce yaptığı açıklamada İstanbul'da uygulanacak yeni mesai saatleri hakkında müjdeyi verdi.

VATANDAŞLAR SALGINDAN KORUNACAK!

Yaşanan yoğunluk sebebi ile İstanbul valisi mesai saatlerinin değişmesi konusunda her zaman vatandaşın yanında olduklarını ve tek amacın " yoğun zaman dilimlerinde, hemşehrilerimizi duraklarda, istasyonlarda ve toplu taşıma araçlarında salgın riskinden korumak" olduğunu bildirdi.

KAMU VE ÖZEL'DE MESAİ SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK!

Ali Yerlikaya açıklamalarında, 'Toplu taşımada pik saatlerdeki yoğunluğu gidermek için sadece kamu sektörü değil, mutlaka özel sektörde de kademeli mesai saatleri ve esnek çalışma usullerine geçilmesinde büyük fayda olacağı yönünde görüş birliğine varılmıştır.' dedi.

21 EYÜL DERS SAATİ BELLİ OLDU!

İstanbul Valisi yaptığı açıklamalarda Birinci sınıfların ve anaokullarının açılacağını belirtti. 21 Eylül 2020 tarihinde başlayacal ders süreci için ilk ders başı 09:00'da başlayacağını bildirdi. Vali " Resmi ve özel okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimiz 21 Eylül Pazartesi gün 09:00'da ders başı yapacak. Hayrlı olsun " dedi.

JANDARMA EMNİYET VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI MESAİ SAATLERİ:

28 Eylül'den itibaren jandarma, emniyet ve sahil güvenlik komutanlığı 07.00'den başlayıp kademeli olarak mesaiye başlayacak. Yani Emniyet teşkilatı ve komutanlıların duruma göre 7, 8 ve 9 saatleri gibi kademeli şeklinde iş başı yapılacak.

BELEDİYE, SAĞLIK TEŞKİLATI VE KAMU KURUMLARININ ÇALIŞMA SAATLERİ:

Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08:00 ila 16:30 arasında

Sağlık teşkilatımız 08:30 ila 16:30 arasında,

Diğer tüm kamu kurumlarımız ise 09: ile 16:30 arasında mesai yapacak.

Editör: TE Bilisim