Ülkemizin en kalabalık nüfuslu şehri olarak bilinmekte olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bilindiği üzere geçtiğimiz hafta itfaiye eri alımı ilanı yayımlandı ancak alımlar KPSS ile yapılacağı için başvuruların hemen başlamayacağı belirtildi. İstanbul'a 250 itfaiye eri alımı başvuru tarihleri başvuru yapacak olan adaylardan aranmakta olan şartlar, KPSS puanının kaç olması gerektiğine yönelik detaylı bilgileri haberimize yerleştirdik.

250 İtfaiye Eri Alımı Başvuru Tarihi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 250 itfaiye eri alımı yapacak. Başvurular 27 Aralık tarihinde başlayacak. Adaylar bu tarih itibari ile ön başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek ve gereken evrakları ise belirtilen adrese götürecek. Pandemi sürecinden dolayı ilanda değişiklikler yapılabilir, başvurular kargo ile kabul edilebilir ya da sadece internetten başvuru imkanı verilebilir önümüzdeki haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları tarafından açıklama beklenmektedir.

En Az Ortaöğretim Mezunu

Yayımlanan ilanlar genel olarak en az ortaöğretim mezunu olarak yayımlanmakta olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu şekilde ilan yayımladı. Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar kendilerine verilen kadrolar için müracaatlarını gerçekleştirebilir. Lise, ön lisans ya da lisans fark etmeksizin adayların hepsinin KPSS'den en az 60 ile üzerinde puan almış olması gerekiyor. Her hangi bir lise, ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olan adaylar için ayrı kadro belediyenin istediği bölümlerden mezun olanlar için ise ayrı kadro tahsis edilmiştir.

RESMİ İLAN