Ülkemizin her bölgesinde bilindiği üzere kaymakamlar bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı kaymakam alımlarını sınav ile gerçekleştirmekte olup kaymakam sınavları oldukça bilgi ve kültür isteyen bir sınav olarak bilinmektedir. Kaymakam alımları öncelikle kaymakam adaylığı ile yapılmakta ve aday daha sonra kaymakam yapılmaktadır.

İçişleri Bakanlığı kaymakam alımlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan kaymakamlık sınavı ile gerçekleştirmektedir. Bu sene kaymakamlık sınavı tarihinde değişiklik yapılmış ve İşin Olsa ekibi olarak bizlerde sizlere bu konu hakkında bilgi vermiştik. Buna göre kaymakamlık sınavı başvuru başlıyor.

KAYMAKAM ADAYI SINAVI NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından kaymakam adayı sınavı yapılmaktadır. Peki bu sene yapılacak olan kaymakam adayı sınavı ne zaman? Adayların 5 Temmuz ile 12 Temmuz 2018 tarihleri aralığında ÖSYM'nin sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Peki başvuru yapacak olan adayların hangi bölümlerden mezun olması gerekiyor?

Adayların müracaatlar için Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden birisinden mezun olması gerekmektedir. Bu bölümler harici adaylar kaymakamlık sınavı katılamamaktadır. Yine kaymakamlık sınavında yaş şartı da bulunmakta olup adayların askerliği ile ilişiğinin olmaması ve 35 yaşını da doldurmamış olması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim