İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan bekçi kadrolarında bilindiği üzere on binlerce personel görev yapmaktadır. İlgili personeller bağlı bulundukları mahallede görev yapmakta, gece saatlerinde devriye göreni icra etmekte ve bu sırada şüpheli gördüğü kişilerin GBT kontrollerini gerçekleştirmekte, olaylara ilk müdahale ederek polisleri çağırmakta olup İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bekçi alımlarına yönelik açıklamalar yapılırken bekçilerin asayişe sağladığı faydalara da dikkat çekildi.

2016'de Bekçi Alımları Başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 1996 yılından sonra İçişleri Bakanlığına bekçi alımı yapılmadığı ve 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile bekçi alımlarının başladığını ve bugüne kadar on binlerce bekçi alımı yapıldığını vurguladı. 2016 yılında evlerde meydana gelen hırsızlık olayları 282 olarak bilinirken bekçilerin göreve başlamasından sonra bu rakamın 147'ye kadar düştüğü söylendi ve bekçilerin asayişe büyük katkısı olduğu belirtildi.

Buna göre hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çarşı ve mahalle bekçisi personellerinden memnun olduğu görülmekte olup polis alımlarının devam edeceği gibi ara verilmeden bekçi alımlarına da devam edileceği ön görülmektedir. Buna göre geçen sene Mart ayında bekçi alımı ilanı yayımlanmıştı. Öyle ki 2020 yılının Mart ya da Nisan ayında da bekçi alımlarına yönelik bir duyurunun yapılması gelen tahminler arasında yer almaktadır.