Sağlık Bakanlığı yıllık olarak 20 bine yakın düzeyde personel ataması gerçekleştirmeye devam ediyor. İlgili alım ilanları ortaöğretim, önlisans ve lisans seviyesinde yapılmakta olup tekniker kadrolarından, teknisyenlere, psikologlardan hemşireye, doktorlardan, uzmanlara, ebelerden fizyoterapistlere bir çok farklı alanda Sağlık Bakanlığı bünyesine atama yapmaktadır. Ancak yayımlanmakta olan ilanlarda hemşire yardımcısı kadroları için her hangi bir alım yapılmadığı görülüyor.

HEMŞİRE YARDIMCISI ALIMI OLACAK MI?

Sağlık Bakanlığı hemşire yardımcısı kadrosu için her hangi bir atama yapmıyor ancak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı sağlık meslek liselerinden mezun olan her sene binlerce genç hemşire yardımcısı ünvanı ile iş arıyor fakat kamuda bu kadro için alım olmadığını görüyor ve özel sektörlere yöneliyor. Fakat özel sektörde de hemşire yardımcısı poziyonu için talep bulunmamakta olup hemşire bölümünü bitiren lisans düzeyinde on binlerce kişi olduğu için bu hastanelerde lisans mezunu hemşire alımı yapıyor.

Veliler ve çok sayıda hemşire yardımcısı ünvanı ile mezun olan genç Sağlık Bakanlığının kısa süre içerisinde hemşire yardımcısı pozisyonu içinde atama yapmasını talep ediyor. Tabi Sağlık Bakanlığı bu konu hakkında bir çalışma yapacak mı sayı ne kadar olursa olsun atama yapacak mı net olarak bilinmemektedir. 2019 Aralık ayında da hemşire yardımcısı alımı ypaılmadı şimdi adaylar gözzlerini Şubat ayımda yapılacak olan yeni memur atamasına çevirdi.

Sağlık Bakanlığı Şubat Ataması Haberi