Ülkemizde bilindiği üzere kamuya memur alımları yapıldığında adayın ataması hemen yapılmıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ile ya da kura ile kamuya yerleşen bir adayın iş başı yapabilmesi için güvenlik ve arşiv araştırmasının yapılması ve sonucunun olumlu olması gerekmektedir. Ancak güvenlik soruşturmaları bazen oldukça uzuyor ve aylar boyunca sürebiliyor. Bu gibi durumlarda kamuya atanan fakat halen iş başı yapamamış adaylar konuyu mahkemeye taşıyabilmektedir.

Kasım ayında alınan emsal karar ile kamuya yapılan atamalarda güvenlik soruşturmalarının yapılmaması gerektiği ifadesi belirtilmiş ve atamalarda güvenlik soruşturmaları yapılmamaya başlanarak yerleşen adayların direk iş başı yapması sağlanmıştı. Ancak konu Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme geldi ve güvenlik soruşturması tekrar getirilir? Peki detaylar nedir?

GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILACAK

Mahkemenin güvenlik soruşturmasını kaldırmasından sonra özellikle pek çok siyasi partiden ve gruplardan konu hakkında açıklamalar yapıldı ve güvenlik soruşturmalarının yapılması gerektiği hususu belirtmişti. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan görüşmeler neticesinde güvenlik soruşturmasının yapılması kararı alındı yani kamu kurumlarına memur alımlarında adayların güvenlik ve arşiv soruşturmasının yapılacağı, olumlu sonuçlanması gerektiği ifadesi yer aldı. Kısa sürede ilgili konuda düzenlemeler yapılarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Peki sizce güvenlik soruşturması yapılmalı mı? Yapılmamalı mı? Yorumlarınızı aşağıdan yazabilirsiniz.