2020 yılına girmeden önce Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI ile İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU arasında görüşme yapılmış ve ilgili görüşme de güvenlik görevlilerinin çalışma saatleri, zorlukları, sorunları, maaşları, kıyafetleri hakkında detaylı konuşmalara değinilmiş ve 2020 yılında güvenlik görevlilerinin tek tip kıyafet uygulamasına tabii tutulacağı belirtilmişti. Buna göre şu anda kamu kurumunda görevlendirilen güvenlik görevlileri kurumun isteği doğrultusunda hareket etmektedir.

Kimi kurum güvenlik görevlisi mavi, siyah, beyaz, gri, lacivert vb. gibi farklı renklerde üniforma ve gömlek giydirmekte olup bu uygulamaya son verileceği ve tek tip kıyafete geçileceği Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI tarafından duyurulmuştu. Peki tarih belli oldu mu? Tek tip kıyafet giyimi ne zaman başlayacak?

TARİH BEKLENİYOR!

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI tarafından yapılan duyuruda 2020 yılı için güvenlik görevlileri üzerinde yoğun çalışmalar yapıldığı ve tek tip kıyafet giyileceği belirtilmişti. Buna göre henüz resmi olarak bir duyuru yapılmadı ve duyuru gelmediğinden dolayı halen güvenlik görevlilerin kamuda hangi tek tip kıyafet ile görev yapacağı bilinmiyor. Fakat yakın zamanda kamuoyuna bu konu hakkında resmi bir duyurunun gelmesi beklenmektedir.

Sizce güvenlik görevlisi kıyafeti nasıl olmalıdır?