Sağlık Bakanlığı bilindiği üzere Ekim ayı itibari ile personel alımı sürecini hızlandırdı, Hazine ve Maliye Bakanlığından onayı aldı ve 12 bin kişilik personel alımı için hazırlığa başladı. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan duyuru ile Kasım ayının ilk haftasında 12 bin kişilik personel alımı ilanının duyurulacağını müjdeledi. Peki ilan ne zaman yayımlanacak, personel alımı ne zaman yapılacak? İlk iş günü başladı, adaylar heyecan ile bekliyor.

1-7 Kasımda İlan Gelecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gelen müjdeli haber ile Kasım ayının ilk haftasında 12 bin kişilik personel alımı yapılacağı müjdesi verildi. Buna göre net tarih verilmedi ancak Kasım ayının ilk haftası şeklinde vurgu yapıldı. İlk iş günü 2 Kasım itibari ile başlamış olup çok yüksek ihtimal alımın 2 Kasım Pazartesinden başlayarak Cuma gününe kadar gelmesi ön görülmektedir. İlan geldiğinde İşin Olsa ekibi olarak sizleri bilgilendireceğiz.

İşçi Kadrosuna Alım Olacak Mı?

Sağlık Bakanlığı 12 bin kişilik personel alımı yapacak peki bu alımlarda işçi alımı yapılacak mı? Buna göre ilgili ilan personel olarak duyurulacağı için hemşire, ebe, teknisyen, tekniker vb. gibi kadrolara atamanın yapılması düşünülüyor bu sebepten dolayı bu ilanın işçi alımına yönelik olmadığı tahmin edilmektedir. Ancak Sağlık Bakanlığı işçi alımını takip edecek olan adayların yine ilanı takip etmesi ve ilanda yer alan pozisyonları incelemesi faydasına olacaktır.