Milli Savunma Bakanlığı iki farklı ilan ile subay alımı başvurularını aldı. Buna göre henüz ön lisans mezunlarının başvuru yapabileceği astsubay alımı ilanına yönelik bir adım gelmedi fakat her geçen gün geri sayım giderek azalıyor. Hem Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki tüm kuvvet komutanlıkları için hem de İçişleri Bakanlığı bünyesindeki tüm kuvvet komutanlıkları için toplam 7 bin 500 astsubay alımı ilanı beklenmektedir. Peki ön görülen tarih nedir, ne zaman astsubay ilanı yayımlanacak?

Astsubay İlanı Ne Zaman Gelir?

Milli Savunma Bakanlığı MSB'nin Aralık ayı sonu ile Ocak ayı içerisinde astsubay ilanını yayımlaması beklenmektedir. Astsubay ilanına hem ön lisans hemde lisans mezunu adaylar başvuru yapacak olup ortalama 4 bin civarında personel alımı yapılması beklenmektedir.

İçişleri Bakanlığının ise her sene olduğu gibi yine Mart ya da Nisan ayları içerisinde 3 bin 500 kişilik astsubay alımı ilanını kamuoyuna duyurabilir. Bu ilana da hem ön lisans hem de lisans mezunu adaylar müracaat edecektir. İki bakanlık bünyesinde ki kuvvet komutanlıklarının minimum 7 bin 500 astsubay alımı yapacağı ön görülüyor. Korona virüsten en çok yorulan mesleklerden birisi de askeri personeller olduğu için polis alımında kontenjan artışı astsubay alımında da olabilir ve rakam daha da yükselebilir. İlan geldiğinde kaçırmayın, bildirim alın, hemen aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.