Gündemde yer alan bir habere göre gastronomi ve mutfak sanatları mezunları, Amerika’da aşçılık konusunda çalışma imkanı sağlayan ve farklı bir deneyime sahip olabilecekleri özel bir maaşla staj programıyla tanışıyor. MSA öğrencileri, profesyonel eğitim dahil 5 yıllık iş tecrübesi kazandıktan sonra Amerika’daki zincir oteller ve restoranlarda maaşlı staj yapabilmektedir.

Buna göre orta ve ileri seviyede İngilizce bilen MSA öğrencileri, Amerika’da Maaşlı Staj Programı sayesinde Amerika’daki otellerde ve restoranlarda aşçılık, yiyecek-içecek alanlarında 12 aya kadar maaşlı staj yapabiliyor.

Başvuru Şartları Neler?

Staj süresi 6-12 ay arasında değişiklik göstermekte olup Amerikan yasal düzenlemelerinin gerektirdiği süre kadar iş tecrübesi kazanmış 21-35 yaş arası tüm MSA mezunları bu programa katılabilir. Programa katılmak isteyen mezunların orta veya ileri seviyede İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Seviye tespiti mülakat ile yapılmaktadır.

Örnekler

  • Otel Adı: Omni Dallas Hotel

Konumu: Dallas, TX

  • Ortalama aylık maaş: minimum 2000 Dolar

Otel Adı: JW Marriott Austin

  • Konumu: Austin, TX

Ortalama aylık maaş: minimum 2000 Dolar

Grandedu’nun derlemesine göre programa turizm otelcilik ya da dengi bir bölümde okuyan ya da mezun olmuş ve mezuniyetinin üzerinden 1 yıl geçmemiş ya da ilgili alanda en az 5 yıl tecrübeli, en az orta seviyede İngilizce konuşabilen, 18-35 yaş arası kişiler başvurabiliyor. Bu programda haftalık 32 – 40 saat arası çalışan stajyerler saatlik 10 – 15 USD arası maaş alabiliyor.