Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından EYT ile ilgili sorulan soruya yönelik bakandan EYT’nin hükümetin gündeminde yer almadığını açıklaması gelmişti. Daha sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’a EYT için yeni bütçede kaynak ayrılıp ayrılmadığı sorusuna “…mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi” ifadesi ile cevap verdi. Bu noktada geçtiğimiz yazdan beri yapılan çalışmaların tümü de sonuçsuz kalmış oldu.

Köşk’te Konuşulmuştu

Geçtiğimiz yaz aylarında Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT mağdurlarını temsilen belirlenen heyet Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak’In da katıldığı konuşma sonrasında alınan karar ile ilgili açıklama yapılmış ve “Sayın Cumhurbaşkanımıza her kanaldan ulaşmaya çalışıyoruz. Bizi bizden dinlemesi talebimizi Sayın Bilgin'e tekrar ilettik” ifadesine yer verilmişti.

EYT’liler Seslerini Duyurmaya Çalışıyor

Geçtiğimiz haftalarda Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasından sonra yeni açıklamada NACİ Ağbal da 2020 için EYT’ye kaynak ayrılmadığını ifade etti. Ülkemizde binlerce EYT mağduru seslerini duyurmak için çabalamakta olup gelen bu açıklama ile bir üzücü haber daha alınmış oldu. Berat Albayrak’ın açıklamasından sonra Özgür Erdursuntarafından yapılan paylaşımda "Bugün millet EYT mağduriyetini kabul etmiş ve çözüm bekliyor!AKP’ye ve tüm siyasi partilere oy verenler EYT konusunda ortak paydada birleşirken tüm muhalefet ortak noktada birleşirken AKP bu konuda hala karasız biri çalışma devam ediyor derken biri gündemimizde yok diyor!” ifadeleri birçok kişi tarafında beğenilerek paylaşıldı.