Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen evde bakım maaş çalışmalarında her ay ödemelerin yattığı iller bölge bölge belirtiliyor. Bu nedenle de maaş alan vatandaşlar tarafından evde bakım maaşı hangi illerde yattı gibi sorgulamalar sürekli yapılıyor. 2020 Ağustos ayı itibariyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi duyurularda maaş ödemelerinin yapıldığı iller açıkladı. 14 Ağustos tarihi itibariyle yapılan ödemeler sayesinde, hak sahibi vatandaşlar paralarını alabildi.

Evde bakım maaşı hangi illerde yattı?

Resmi açıklamalara göre maaşların yattığı iller şöyle; Karabük, Aksaray, Zonguldak, Konya, Manisa, Şanlıurfa, Kars, Erzurum, Tekirdağ, İstanbul, Tokat, Çanakkale, Denizli, Samsun, Adana, Bursa, İzmir, Muş, Antalya, Balıkesir, Giresun, Bolu, Muğla, Afyonkarahisar, Ordu, Uşak, Diyarbakır, Bilecik, Mersin, Hatay, Osmaniye, Sakarya, Kayseri, Bayburt, Trabzon.

Evde bakım maaşı ne kadar?

Yapılan açıklamalara göre maaşlar 1.544.61 TL oldu. Maaş artışı ile birlikte artışlı maaşlar 1 milyon 405 kişiye yatırıldı. Diğer artış yapılan ödemeler ise şöyle;

Yaşlılara verilen maaş 711,50 TL oldu.

%40-69 arası engelli raporu bulunan kişilere verilen maaş 567,97 TL oldu.

%70 ve üzeri engelli raporu olanlara verilen maaşlar 850 TL oldu.

18 yaş altı engellilere bakanlara verilen maaş 567,97 TL oldu.

Silikozis hastalarına verilen maaş 1.562.86 TL oldu.

Evde bakım hizmeti maaşı 1.544.61 TL oldu.

Çocuk yardımı 1.082 TL oldu.