Ocak ayında emeklilerin maaşlarına gerçekleştirilen zam ile yüzler gülmüştü. Geçtiğimiz günlerde zamlı maaşlarını ve farklarını alan emekliler ile ilgili olarak gündemde ise ek ödeme teklifi yer aldı. Buna göre TÜED tarafından önerilen teklifte emeklilere ek ödeme AGİ ile eşitlensin ifadelerinde bulunuldu. Teklifin yankı bulması ve kabul olması durumunda emeklilere 375 TL ödeme yapılması söz konusu olabilir. Peki kimler bu ek ödemeden yararlanacak, detaylar şu şekilde.

Emekliye Ek Ödeme

Sabah’ın haberine göre emekliler her ay maaşlarının yüzde 4'ü, yüzde 5'i oranında ek ödeme almakla birlikte bu ek ödemenin oranı, maaşı bin 369 lira 96 kuruşun altında olanlarda yüzde 5, üstünde olanlarda yüzde 4 şeklindedir. Ayrıca emekliye maaşa göre en az 59,94, en çok 241,15 lira ek ödeme veriliyor. Maaşı net bin 198 lira 74 kuruş olan 59,94 lira, 6 bin 28 lira 72 kuruş olan ise 241,15 TL ek ödeme alabilmektedir.

TÜED Ek Ödeme Teklif Etti

TÜED tarafında yapılan açıklama ile emeklilere hali hazırda ödenen tutarın arttırılması istendi. TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, "Çalışanlar ile emeklilerin asgari geçim indirimi (AGİ) ile ek ödeme tutarları eşitlensin" ifadesinde bulundu. Şu an çalışanlara 220 ile 375 TL arasında AGİ ödenmekte olup teklifin kabul edilmesi ve uygulanması durumunda emeklilere yapılacak olan ödeme de AGİ tutarlarıyla eşitlenecek.