Ülke gündeminde uzun süredir var olan binlerce emekli adayı tarafından düzenlenmesi merakla beklenen emeklilikte yaşa takılma sorunu le ilgili bugün bir gelişme gündeme geldi. Özellikle emekliliği, yaş sebebi ile ertelenen adaylara bir müjde gelebilir. Emeklilikte yaşa takılanlar için beklenen açıklama CHP Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından geldi. Yaşa takılan binlerce çalışanı ilgilendiren bu açıklamanın detayları ise haberin devamında yer alıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Meclis Gündemine Gelebilir

Binlerce çalışana vuran emeklilik yasası ile emekliliğine az kalmış olan binlerce çalışan hayal kırıklığına uğramıştı. Sonrasında bir yasa ile düzenleme bekleyen emeklilikte yaşa takılanlar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın açıklaması ile umutlandı. Yapılan açıklamada; “Her zaman ifade edildiği gibi ortada bir EYT meselesi bulunmaktadır. Tekrar edilmesi gerekirse EYT’yi çözmekten kaçıyorlar ama CHP olarak bu meselenin peşini bırakmayacağız. Daha önce sadece yaşa takılıyorlardı bu sefer AKP’ye takıldılar. Şimdi MHP’ye takılıyorlar. CHP olarak bu sorunu çözmek için çalışacağız. EYT konusunu meclise getirip, çıkaracağız.” Şeklinde açıklamalarda umut verici bulundu.

Özellikle son yıllarda ülke gündeminin yoğun olmasından dolayı EYT konusu ile ilgili bir açıklama yapılmamış olsa da bu sistem yüzünden binlerce çalışan mağdur olmuş durumdaydı. Yapılan açıklama ile umutlanan EYT’liler, ilgili yasa ile düzletmenin gerçekleşmesini ve emekli olmanın haberini dört gözle bekliyor. Konunun meclise gelip gelmeyeceği ise merak konusu.