Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığı 2017 yılında hangi kurumun kaç memur personel alımı yapmayı planladığına dair bildiri yayımladı. Bana göre bakanlıklar, kamu kurumlar ve üniversitelerin kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere kaç memur ve personel alımı yapacağı öğrenildi. Peki hangi kurum ve hangi bakanlık kaç personel alacak.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI KAÇ MEMUR ALACAK

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamu kurum ve kuruluşlarının kaç memur personel alımı yapılacağına ilişkin yayımlanan bildiriye göre bakanlıklar ve kamu kurumların 2017 yılında toplam 500 kişilik alım yapmayı plandığı görülmektedir.

ÜNİVERSİTELER KAÇ MEMUR PERSONEL ALACAK

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan bildiri de kamu kuruluşlarının kaç memur personel alımı yapacağı açıklandığı gibi yine üniversitelerinde 2017 yılında toplam kaç memur alımı yapmayı planlandığı da duyuruldu.

Buna göre Türkiye geneli faaliyetlerine devam etmekte olan devlet üniversiteleri 550 personel alımı yapmayı planlıyor. Yayımlanan rakamlar kesin olarak alınmayabilir ya da azalma ile artma olabilir. Ancak şu an için DPB tarafından yayımlanan bildirilere göre kamu kurumları ile bakanlıklara toplam 500, üniversitelere ise 550 kişilik personel alımı yapılması planlanıyor. Hangi kurumun kaç personel alacağını ve hangi üniversitenin kaç personel alımı yapacağını öğrenmek için aşağıda ki linki takip ediniz.

Kurumlara Göre Kontenjan Dağılımı İçin Tıklayınız