Korona virüs ile mücadelede tedbir amaçlı kapatılan berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin ne zaman açılacağı uzun zamandan beri merak ediliyordu. Aynı zamanda son dönemlerde gündeme gelen 65 yaş üstü vatandaşlara günde 2 saatlik izin durumu da yine gündemde beklenti yaratmıştı. Konuyla ilgili tarihler paylaşıldı.

65 yaş üstü vatandaşlara izin gelecek mi?

65 yaş üstü vatandaşların uzun zamandan beri dışarıya çıkması yasak olduğundan dolayı bu konuda değişik formüller üzerinde düzenlemeler konuşuluyordu. Yapılan görüşmeler sonucunda 2 saat dışarıya çıkma üzerine karar verilirken, mevcut izinler için 15 Mayıs’tan açıklamaların yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda 15 gün sonrasında yapılacak açıklamalar ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşların 2 saat dışarıya çıkması mümkün olabilecek.

Berber, kuaför, güzellik salonları ne zaman açılacak?

Gelen son bilgilere göre kuaför, berber ve güzellik salonları için de kısa süre içerisinde açıklama yapılacak. Kulislerde konuşulanlara göre Haziran ayı itibari ile bu işletmelerin de açılması isteniyor. Fakat yine korona virüs nedeniyle bir dizi tedbir getirilecek. Saatte 1 müşteri alabilecek olan işletmelerde kalabalık olmayacak ve korona virüse karşı gerekli önlemler de alınacak.

AVM'lerde son durum ne?

AVM’ler için tartışmalar hala gündemde. Bu konuda herhangi bir tarih açılmazken AVM’ler için mevcut illerin tek tek değerlendirileceği belirtildi. Bu konuda ise vakaların azaldığı bölgelerde kademli bir şekilde AVM’lerin açılması bekleniyor.