Tapu ile ilgili işlemlerde vatandaşlar bilindiği üzere belediyeye bağlı olarak çalışan Tapu Kadastro Genel Müdürlüklerinden randevu almakta ve işlemlerini buradan gerçekleştirmektedir. Satış, devir teslim ya da her hangi bir fark etmeyen işlem için Tapu'dan randevu nasıl alınır, tapu müdürlüğü telefon numarası nedir? Vereceğimiz bilgiler tüm Türkiye Tapu Kadastro Genel Müdürlükleri için geçerlidir. Yani İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa fark etmeksizin Kars'dan Aydın'a kadar her yerdeki Tapu Müdürlükleri aracılığı ile bu işlemler üzerinden randevu alabilirsiniz.

Tapu Randevu Alma

İlk Yol: Alo 181 telefon hattını ücretsiz bir şekilde arayarak randevu alabilirsiniz. Çıkan operatör temsilcisine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden randevu almak istiyorum demeniz yeterlidir. Memur sizden bilgileri alacaktır ve randevu işlemlerini gerçekleştirilecektir.

İkinci Yol: İnternete Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yazınız ve resmi internet sitesine giriş yapınız. Sitede yer alan Web Tapu linkine tıklayın, ardından bireysel kutucuğuna tıklayın ve karşınıza çıkan formları doldurunuz (sisteme e-devlet ile girmeniz gerekmektedir) bu yol ile tapunuz nereye kayıtlı ise yaptığınız başvurudan sonra hemen Tapunun bulunduğu müdürlüğe gidiniz ve işleminiz yapınız. Aynı gün randevu alınmaktadır.

Üçüncü Yol: İnternete Tapu Kadastro Müdürlüğü randevu yazınız ve TKGM randevu sistemine giriş yapınız. Karşınıza çıkan tüm formu doldurunuz ve tarih ile saati seçiniz. İlgili tarih, saatte randevu yerinde olmaya özen gösteriniz.