Milyonlarca çalışan korona virüs ile mücadele kapsamında belirlenen yeni çalışma saatleri kapsamında işlerine devam etmekte olup özellikle yaz aylarının yaklaşması ve vakası sayısına ilişkin gelişmeler ile birlikte kontrollü sosyal yaşama geçilmesi dolayısı ile çalışma saatlerine bir yeni düzenleme geleceği açıklanmıştı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her hafta güncellenen aşamaları açıklayacağı normalleşme eylem planında çalışma saatlerine ilişkin takvim de belli oldu. İşte milyonlarca çalışanı etkileyen o yeni çalışma saatleri ve detaylar.

Kamu Personeli İzinleri

Korona virüs kapsamında binlerce kamu personeline izin verilmiş ve esnek çalışma modeli kapsamında çalışmalarına düzenleme getirilmişti. Bu konu ile ilgili olarak yeni düzenlemelerin vaka sayılarına göre Ramazan Bayramı'nın ardından gözden geçirileceği açıklandı. Bunun yanı sıra ara verilen sosyal güvenlik denetimleri de Kurban Bayramı'nın ardından yeniden başlatılacak olup özellikle kurumlarda 1 Haziran’dan itibaren denetimlere tekrar başlanacağı vurgulandı. Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, böylece normal şartlarda sendikaların üye sayısı tespiti için her yıl 15 Mayıs'taki toplantıları 15 Temmuz'dan sonra yapılacağı ifade edildi.

Cuma Namazlarının Başlama Tarihi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından canlı yayında yapılan açıklamada binlerce kişinin merakla beklediği o tarih açıklanmış olup buna göre yapılan açıklamada Cuma namazlarının kılınacağı tarihe ilişkin olarak "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız” ifadelerine yer verilmişti. Korona virüs önlemleri ile kapanan camilerde yaklaşık bir aydır kapalı bulunuyordu. Ali Erbaş’ın yaptığı açıklama sonrasında ise camilerde 12 Haziran’dan itibaren kademeli olarak Cuma namazlarının kılınacağı açıklandı.