İçişleri Bakanlığı Türkiye geneli gündüz saatlerde ve özellikle gece saatlerde mahallenin huzurlu bir yaşam sürebilmesi için kamuya yeniden bekçi kadrosunu ihdas etti ve şu anda Türkiye geneli on binlerce bekçi sokakta devriye görevleri atmaya devam etmektedir. Bekçi alımları yapılmaya devam ederken bayan adaylarda bekçi olmak istemektedir. Peki bayanlar bekçi olabilir mi, bekçi alımı ilanı yayımlandığında bayanlar bekçi alımına başvuru yapabilir mi?

İçişleri Bakanlığının çarşı ve mahalle yönetmeliğinde bakıldığında bekçi alımına kesinlikle erkek adayı alınacaktır ya da bekçi alımına bayanlar başvuru yapamaz gibi bir ibare bulunmamaktadır. Yani bu ibarenin olmamasından dolayı bayanların bekçi olmasının önünde her hangi bir sakınca yoktur. Peki bu durumda bayanlar bekçi alımı ilanı yayımlandığında başvuru yapabilirler mi, bayanlar bekçi alımına başvurdukları takdirde mülakatlara çağrılır mı?

BAYANLAR BEKÇİ OLABİLİR AMA...

Bayanların bekçi olmamasına iişkin bir ibare bulunmuyor fakat bayanların bekçi olabilmesi için İçişleri Bakanlığının yayımlamış olduğu ilanda bayan alımı yapılacaktır ibaresini eklemesi gerekmektedir. Yani Mart ayında 8 bin kişilik bekçi alımı yapılacak. Eğer bu ilanda örneğin 7 bin erkek ve bin bayan alımı yapılacak denilirse bayanlarda bekçi alımına başvuru yapabilir fakat böyle bir ibare kullanılmazsa bayanlar bekçi alımına başvuru yapamaz.