Liseden üniversiteye geçişte basamak sınavı olarak yer alan YKS sınavı geçtiğimiz aylarda yapılmış ve temmuz ayı ortasına kadar ise adaylardan puanlarına göre üniversite tercihleri alınmıştı. Birçok üniversite adayının merakla beklediği tercih sonrası açıklanacak olan yerleştirme sonuçları hakkında ÖSYM başkanı tarafından bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada ÖSYM’nin YKS tercih sonuçlarını bayramdan önce açıklayacağı belirtilirken tarihler ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Özellikle tercihlerin bittiği 29 Temmuz 2019 tarihinden itibaren merakla tercih sonuçlarının açıklanacağı günü beklemeye başladılar. Bu kapsamda Twitter başta olmak üzere çeşitli sosyal medya kanalları üzerinden #ösymsonuçlarıaçıkla etiketi ile seslerini duyurmaya çalışan adaylara dün ÖSYM başkanı Halis Aygün’den bir müjdeli bir haber geldi. Ergün’ün sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda tercihlerin açıklanması için gençlerin yoğun ısrarı ve beklentisi bulunduğu bu sebeple de sonuçların açıklanması için çok çalıştıklarını ve tercih sonuçlarının Kurban Bayramı’ndan önce açıklanacağını ifade etti. Buna göre Aygün’ün paylaştığı mesaj ise şu şekilde:

YKS Tercih Sonuçlarının Açıklanması Sonrası Ne Olacak?

ÖSYM Başkanı Aygün’ün bayram öncesi gençlere verdiği müjdeli haber sonrası ise birçok üniversite adayı tercih sonuçlarından sonraki sürece hazırlanmaya başladı. Buna göre sonuçların açıklanmasından sonra adayların tercilerinin kabul olması durumunda ilgili üniversitelere kayıtlar gerçekleşecek. Boş kontenjanların açıklanması ile de adaylar ek yerleştirme için başvuru yapabilecek.