Başbakan Binali Yıldırım ATO Congresium'da düzenlenmekte olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ve kura yöntemiyle kamu kurumlarına engelli adayların yerleştirilmesi törenine katıldı ve törende önemli konular hakkında pek çok açıklama yaptı.

2002 yılında kamu kurumlarında toplam engelli çalışan sayısınını 5 bin 777 olduğunu açıklayan Başbakan Binali Yıldırım şu anda sadece kamuya 2 bin 500 engelli memur ataması yaptıklarını belirtti. Bu atamalar ile kamudaki engelli memur sayısının 55 bine yükseltileceğini ve 2002 yılından bu sürece kadar kamudaki engelli personel sayısının on kat daha artırıldığını belirtti.

3 BİN ATAMA DAHA YAPILACAK!

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ve kura yöntemiyle kamu kurumlarına engelli adayların yerleştirilmesi töreninde sayısal veriler hakkında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım kamuya yeni engelli atama müjdesi de vererek çok sayıda adayı sevindirdi.

Başbakan Binali Yıldırım yıl sonuna kadar 2 bin 500 engelli memur alımı yapacaklarını belirterek 500'de engelli öğretmen alacaklarını toplam 3 bin kişilik atama yapacaklarını ve yıl sonuna kadar kamuda çalışan engelli personel sayısının 58 bine yükseltileceğini duyurdu. Yıl sonuna doğru farklı kamu kurumların pozisyonları belirleyerek EKPSS ve kura yöntemli ile 2 bin 500 kişilik daha atama yapması beklenmektedir.