Terör örgütü ile bağlantısı bulunan memurların görevlerine daha kolay son verilmesi ve memurun görevden çıkartılmasına itiraz edememesi için devlet memurları kanunu, kamu personeli rejiminde değişikliğe gidileceği öğrenilmişti. Kamu personeli rejiminin değiştirilmesi ile pek çok konuda değişiklik yapılacağı tahmin edilmekteydi ve yeni detaylar öğrenilmeye başlandı.

Buna göre Sabah Gazetesinin yayımladığı ilana göre başarılı memurlara ek ücret verilecek ve memurlara karne sistemi getirilecek. Peki karne notlandırması nasıl olacak.

DÖRT AŞAMALI DEĞERLENDİRME

Kamu personeli rejiminin değiştirilmesi ile memurlar dört aşamalı şekilde değerlendirilecek ve memurlara A, B, C ve D denilen notlar verilecek. Başarılı memurlara bu notlar ile ödüller verilecek.

Karnesinde A veya B notu alan memurlara ek ücret ödenmesi beklenmekte olup üç değerlendirme döneminde D notu alan memurların görev yerleri değişecek ya da görevlerine son verilecek.

Yine yurt dışında görev yapmakta olan ve bu görevlerinde başarılı olan memurlara ek ücret ödenmesi öncelikli olacak çünkü yurt dışında ki görevli memurların Türkiye'yi başarılı şekilde temsil ettiği düşünülecek.

Kamu personeli rejiminin değiştirilmesi ile memurlara ödenecek ek ücretin ise 6 aylık ya da yıllık olarak ödenmesi beklenmektedir. Rejim değişikliği hakkında yeni detayların öğrenilmesi ile sizleri bilgilendireceğiz.