Emekliler için promosyon konusunda özellikle ilk dönemlerde 300 ile 450 TL arasında bir ödeme öngörülüyordu. Bankalar, emekli maaşlarının sürekli her ay yenilenerek ödenecek olması ve bankalardaki hareketliliğin artacak olması nedeniyle emekli maaşları için emeklileri kendi bankalarına çekmeye çalışıyor.

Promosyonda Banka Yarışları Başladı!

Bugüne kadarki süreç içerisinde bin liraya kadar olan emekli maaşları için 300 TL, 2000 liraya kadar olan emekli maaşları için 375 lira ve 2 bin liranın üzerinde olan emekli maaşları için 450 TL gibi bir ödeme gerçekleştiriliyordu. Bankalar tarafından yapılan bu anlaşmalarda tek kriter 3 yıl boyunca herhangi bir banka değişikliği yapmadan maaşın aynı banka üzerinden alınmasaydı. Fakat yapılan son düzenlemeler ve teklifler ile birlikte bankaların bu rakamların çok daha üzerlerine rahatlıkla çıkacağı görüldüğü.

Özellikle bazı sendikaların öncülüğünde gerçekleştirilen yeni anlaşmalar emeklilerin çok daha yüksek promosyonlar almasının önüne açtı. Şu anda adeta bir yarış haline gelen promosyonda özellikle yeni yıl itibariyle yeni tekliflerin emeklilere sunulması bekleniyor. Konuşulanlar ise bin TL seviyelerinde bir promosyonun ödenmesi yönünde.