Kamu ve özel firmalara personel istihdamlarının için önemli gelişmeler yaşanıyor. İstihdamların artması için, yatırımlar ile yeni iş alanların sağlanması önemli bir konu başlıklarından bir tanesidir. Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “milli istihdam projesi” kapsamında İŞKUR üzerinden kamu, özel sektör iş alımlarını her geçen gün arttırıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Beraat Albayrak, 2019 yılında istihdamların artacağını belirtmişti. Bir diğer gelişme ise bugün Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde açıklanan bir karara göre 6 yeni endüstri bölgesi kurulacak.

49 BİN İSTİHDAM SAĞLANACAK.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya üzerinden personel istihdamları konusunda önemli açıklamalar yaptı. Buna göre yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bürokrasiyi azaltan yatırımcı dostu, 6 yeni endüstri bölgesi kurulacağını aktardı. Hangi bölgelerde bu bölgelerin kurulacağı belli oldu. Yatırımlar ile 49 bin istihdam sağlanacak.

HANGİ İLDE NE KADAR PERSONEL İSTİHDAMI YAPILACAK! İŞTE 6 BÖLGE

İstanbul'a 2 ayrı endüstri bölgesi kurulacak. Teskoop ile Özar Endüstri bölgeleri yatırımları için ilave istihdam. 30 bin kişi ve 15 bin kişi olmak üzere toplamda 45 bin kişiye iş sağlanacak. Endüstri atılımları sayesinde Bursa bölgesine 225 kişi, Balıkesir işinde ise 1500 kişi, İzmir İlinde 1000 kişi, Mardin ilinde 1500 kişi yeni işe yerleştirilecek.

6 bölgede yatırım toplamda 23,14 Milyar Tl olacak. Cari açığın 17,7 milyar dolar düşmesi hedefleniyor. Yeni endüstri bölgelerinin kurulması üzerine sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Varank, yatırımların bürokrasi azaltıcı ve yatırımcı dostu olacağını ifade etti. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim