Resmi sosyal medya hesabı üzerinde personel ilanı bekleyen adayların merakını gideren ve alıma ilişkin önemli bilgiler aktaran Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, toplamda 11 bin 78 personel istihdamının yapılacağını bildirdi.

ALINACAK KADROLAR NETLİK KAZANDI!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül 11 bin 78 personelin hangi kadrolara alınacağını da belirtti. Bu kapsamda mübaşir, infaz ve koruma memuru, zabıt katibi, destek personeli gibi kadrolarda istihdamın yapılacağını açıkladı.

KADRO SAYILARI BİLİNMİYOR!

Hangi kadrolara alım yapılacağı bilgisini aktaran ancak kadrolar için ayrılan kontenjan sayısını belirtmeyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, alıma ilişkin bilgiler de vermedi.

Alım tarihi hakkında net bir bilgi vermeyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül 2019 yılı içerisinde alımların gerçekleştireceğini bildirdi.

ALIMLAR MERKEZ TEŞKİLATI İÇİN YAPILACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 bin 78 personel alımını onayladığını belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, alımların merkez teşkilatları için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adliyeler için yapılacağını aktardı. Ancak tüm alımların merkez teşkilatı için olmadığına dikkat çeken Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bakanlık merkez teşkilatı için diyerek diğer alımların taşra teşkilatları üzerinden yapılacağının da sinyallerini verdi.

ALINACAK BÖLGELER DE BELLİ DEĞİL!

Alım tarihine, kadro kontenjanlarına yer verilmemesinin yanı sıra alınacak bölgeler de netlik kazanmadı. 11 bin 78 personelin kadro bilgileri, alınacak bölgeler ve başvuru şartları gibi bilgilerin şuan için bilinmesinin mümkün olmadığı ancak ilerleyen zamanlarda Devlet Personel Başkanlığı üzerinden personel alımına ilişkin ilanların aktif edildiği zaman netlik kazanacağını söyleyebiliriz.