Çalışan annelere destek sağlanması adına Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen programlara bir yenisi daha eklendi. Program şartlarına uyan annelerin her ay 400 TL bakım parası alabileceği belirtilirken aynı zamanda günlük 70 TL cep harçlığının da alınabilecek özel programların sunulduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili detayları paylaşan İŞKUR, özellikle 2 ile 5 yaş arasında çocuğa sahip olan annelerin çalışmaya başlaması halinde 400 TL'lik bir bakım desteğinin alınabileceği ve bu desteğin kurs veya program süresince kesintisiz bir şekilde devam edeceği belirtildi. Bu konuda en önemli şart ise kadınların çalışma hayatına başlamadan önce mesleki eğitim kurslarına ya da imalat sektöründe açılmış olan işbaşı eğitim kurslarına katılmaları. Kursa katılarak İŞKUR tarafından yeterli görülen annelere, istihdamı ile birlikte 400 TL'lik aylık ödemeler yapılmaya başlanacak. Üstelik İŞKUR tarafından düzenlenmiş olan tüm bu kurslarda annelerin çalışma hayatı başlamadan önce 70 TL gibi bir cep harçlığı alabilmesi de mümkün. Şu anda pilot illerde uygulanmaya başlanacak olan düzenlemeden, sadece İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki anneler yararlanabilecek.

Aylık 400 TL, Günlük 70 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılacak?

İŞKUR tarafından yaratılan bu fırsattan yararlanmak isteyen tüm annelerin bölgelerindeki Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekiyor. Başvuru sırasında çocukların kreş ya da gündüz bakım evi gibi gittiği yerlere ait fatura ve yine kimlik fotokopilerini de ibraz edilmesi zorunlu. Başvuru sonrasında yapılacak incelemelerde uygun görülen tüm anneler için başlatılacak olan programlar ile birlikte program sonrası istihdama katkı sağlanması hedefleniyor.