Türkiye’de korona virüs ile mücadele kapsamında ek bir kaynak daha ayrıldı. Konuyla ilgili ilk açıklamalar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan gelirken Bakan Selçuk yaptığı açıklamada bu yardımlar için 176 milyon TL’lik bir kaynağın ayrıldığını duyurdu.

Ailelere gıda yardımı için ilave kaynak ayrıldı

Yapılan yeni çalışmada, Ramazan ayı öncesinde, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelerin öncelikli olacağı ve bununla birlikte şehit yakını ve gazilere yönelik de desteğin sağlanacağı ifade edildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılacak bu yardımlarda, toplamda 176.440.119 lira tutarında destek sağlanacak. Yapılacak yardımlarda, ailelerin titizlik içinde seçildiği ve bu nedenle de kapsamlı bir çalışmanın yürüttüğü ifade edildi.

Destekten yararlanacak aileler için getirilen bazı kriterler ise şöyle;

  • Sosyal güvenceli olan bir aile üyesinin olmaması
  • Hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması

Ailelere gıda yardımı nasıl alınacak?

Bakan Selçuk tarafından yapılan duyuru ile birlikte Türkiye’de beklenti yaratan destek için herhangi bir başvuru imkanı bulunmuyor. Vakıflar tarafından bölgesel olarak yapılacak çalışmalarda, hanelerin gelir durumuna göre yardımdan yararlanacak haneler belirlenecek.