Ülkemizde en çok atama yapan ve memur alımı gerçekleştiren bakanlıklardan birisi olarak bilinen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bilindiği üzere kura ya da KPSS ile memur alımları gerçekleştirirken bakanlık tarafından yapılan duyuru ile engelli adaylar için kura ya da KPSS ile atama yaparken bugün yeni bir müjdeli haber daha geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru neticesinde Ocak 2021'de engelli ataması yapılmasının planlandığı müjdelendi.

Engelli Memur Alımı Yapılacak!

3 Aralık bilindiği üzere Dünya Engelliler Günü olarak bilinmektedir. Engelli vatandaşlar seslerini duyurabilmek için bir çok kanal üzerinde işlem yaparken ülkemizde engelli vatandaşların topluma kazandırılması için hem kura ile atamaları yapılmakta hemde özel sektörün belirli oranda engelli vatandaşı çalıştırma zorunluluğu getirilmiştir.

Yeni dönem engelli memur alımı, engelli ataması ne zaman yapılacak derken müjdeli haber geldi. Buna göre Ocak 2021 tarihinde engelli adaylar için yeni bir atama daha yapılacak. Aile Bakanı Zehra Zümrüt tarafından Ocak 2021'de engelli memur alımı yapılacağına yönelik müjdeli bir haber geldi. Buna göre TBMM'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesi onaylandıktan sonra Ocak 20121 tarihinde yine Aile Bakanlığı üzerinden kamuoyuna engelli memur ataması ilanı çıkarılacaktır.