Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan zabıt kâtibi ve icra memuru alımı ilanında detaylar belli oldu. Abdülhamit Gül tarafından alımların yapılacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve birçok aday ilanın yayınlamasını ve şartların belli olmasını beklemekteydi. Toplamda 11 bin 78 kişi alacak olan Adalet Bakanlığı alımına Başkan Erdoğan da destek vermişti. Cumhurbaşkanlığı tarafından da onaylanan alımlarda artık bir sonraki aşama resmi olarak ilanın açıklanması olarak yer alıyor. İki kadro için gerçekleşecek alımlarda adaylar zabıt ve icrakâtibi olarak görev yapacak. Bu kadrolar içerisinde uygulamalı sınav esasına göre adaylar elenmekte olup aynı zamanda adayların başka birtakım şartları da sağlaması gerekmektedir.

Kadrolara İlişkin Detaylar

Adalet Bakanlığı’na yapılacak olan alımlarda genel olarak tüm kadrolar için aynı başvuru şartlarının sağlanması gerekiyor. Bu koşullar:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak,
  • 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak şeklinde yer alıyor.

Genel şartların yanında adayların ayrıca 2018 KPSS’deenaz70KPSSpuanı olmak,35 yaşını bitirmemiş olmak ve bilgisayar sertifikası olmak ya da dersini almak şartıyla en az lise mezunu olmak şeklinde de özel şartları bulunuyor.

Adaylar aynı zamanda uygulama sınavına da tabi tutulmakta olup adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazması şeklinde uygulanmaktadır.