Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ( PGM ) farklı pozisyonlar için başvuru aldı. Adaylar için başvuru sonuçlarının açıklanamsı için iyice bekleyiş arttı. Adliyelere başvuru yapan adaylar merakla sonuçların açıklanması için gün saymaya başladılar. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Sınavlara katılmaya hak kazanan adaylar neler bekliyor? İşte detaylar.

HANGİ KADROLAR İÇİN ALIM YAPILACKA?

Adalet Bakanlığı farklı Haziran ayının son günlerinde bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere personel alımı yapacağını ilan etmişti. Adalet Bakanlığı toplamda 4 bin 424 kişilik kadro için ilan yayımladı ve farklı kadrolar için başvuru aldı. Bu yönde 3.071 sözleşmeli zabıt kâtibi, 1.169 sözleşmeli mübaşir, 96 sözleşmeli şoför,  58 sözleşmeli teknisyen  ve 30 sözleşmeli aşçı olmak üzere toplam 4.424 personel kadrosu için başvuru alındı.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Zabıt Katibi, Mübaşir ve Şoför pozisyonları için Sözlü sınava girmeye hak kazananlar en geç 30 Temmuz 2019 Salı günü sınavı yapan adalet komisyonlarının adliye internet sitesinde yayınlanacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. 

Teknisyen ve Aşçı Pozisyonları için ise Sözlü sınava girmeye hak kazananlar en geç 02 Eylül 2019 Pazartesi günü sınavı yapan adalet komisyonlarının adliye internet sitesinde yayınlanacak.

DEĞERLENDİRMELER NEYE GÖRE YAPILACAK?

Adayların değerlendirmeleri Kamu Personeli Seçme Sıanvı puan durumuna göre yapılıyor ve en yüksek puandan başkanmak üzere en düşük puana kadar sıralama yapılıyor. Bu yönde adayların KPSS den almış oldukları puanlar uygulamalı veya sözlü sınava katılabilmeleri için değerlendrmelerin yönünü değiştirebilecektir.

ZABIT KATİPLİĞİ İÇİN UYGULAMALI SINAV YAPILACAK!

Adaylardan, merkezi sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlayarak istihdam edilecek her bir komisyon için ilan edilen pozisyon sayısının 20 katı kadarı, uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Buna göre yapılan sıralamada son sıradakilerle aynı puana sahip olanlar da uygulamalı sınava girebilecektir.

Söz konusu Uygulamalı sınav 20 Ağustos 2019 Salı günü saat 09:00'da, adayların daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için uygulamalı sınav yapılacaktır. Belirtilen günde uygulamalı sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.