Adalet Bakanlığı CTE İKM memuru alımları için ilanlar açıklanması bekleniyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 16 Bin 100 memur alımı için geri sayım başladı. Adalet Bakanlığı ilanları ne zaman açıklanacağı hakkında henüz bir resmi açıklama yapmadı. Buna göre adaylar alımlarda başvuru şartlarından bir tanesi olan KPSS puan şartı için 2016 KPSS puanı kullanıp kullanamayacaklarını sormaktalar. Bilindiği gibi puan türlerinden en az 70 almak gerekli olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne yapılacak olan İnfaz ve Koruma Memuru alımlarında genel şartlarda 18 yaşını tamamlamış olmak istenilmektedir. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmaması, gerekli olan fiziki şartlarda ise; boy şartlarında ise 170 cm olmaları, boy ile kilo orantılı olması istenilmektedir. Bayan adaylar için ise 160 cm'den daha uzun olan adaylar başvuru yapabilirler. KPSS şartında ise 70 ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabilecekler. Adalet Bakanlığı memur atama ve sınav yönetmeliğinde belirtilen diğer hususlara haiz olan adaylar başvuru yapabilmekteler. Buna göre adaylar merakla ilanın açıklanmasını beklerken; 2018 ortaöğretim KPSS sınavına girecek adaylar, alımlarda 2016 KPSS sınav puanı kullanıp kullanamayacaklarını merakla sormaktalar.

2016 KPSS Mİ YOKSA 2018 KPSS İLE Mİ ALIM YAPILACAK?

Adalet Bakanlığına bağlı adalet komisyonları tarafından yapılacak olan alımlarda ilan tarihinde geçerli olan KPSS puanının kullanılması bekleniyor. Buna göre yakın bir zaman içerisinde ilan açıklandığı takdirde 2016 KPSS ile başvuru alınacağını tahmin etmekteyiz. 2018 KPSS sınav sonuçlarının açıklanmadan ilan açıklanıp açıklanmayacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ortaöğretim KPSS sınavı 07/10/2018 tarihinde yapılacak ve sınav sonrasında adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyecekler. Buna göre ÖSYM takviminde sonuçların 8 Kasım tarihinde açıklanacağı belirtilmekte.

İŞİN OLSA