Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı farklı pozisyonlarda toplamda 1600 kişilik boşluk ile alım gerçekleştirecek. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için artık başvurularda son güne gelindi. İşin Olsa ekibi olarak bir kez daha detayları sizler le paylaşıyor olacağız.

Adalet Bakanlığı 1600 kişilik kadro ile, yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 100 idari yargı hâkim adayı, 1000 adlî yargı hâkim ve savcı adayı ve 500 avukatlık mesleğinden hâkim ve savcı adayı olmak üzere toplamda 1600 kişi alınacak. Söz konusu bu kadroların dereceleri 9-5 olarak belirtilmiştir. Buna göre yazılı yarışma sınavları ÖSYM tarafından 29 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır.

BAŞVURULARDA SON GÜNE GELİNDİ!

Söz konusu ilan 18 Ekim 2018 tarihinde duyurulmuş olup adaylar başvurularına 01 Kasım 2018 tarihi ile başladılar. Buna göre henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını en geç 08 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını ÖSYM nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştireceklerdir?

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından gün almamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, mesleğine yakışmayacak tutum ve davramış içerisinde bulunmamak, Adli yargı - Avukatlık adli yargı adaylar için hukuk fakültesinden veya yabancı fakültelerden mezun olmuş olmak ve Avukatlık mesleğinden alınacak adli yargı ve savcı adaylığı için yazılı yarışma sınav tarihi itibariyle avukatlık mesleğinden fiilen en az üç yıl çalışmış olmak ve 45 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Buraya Tıklayınız.