Adalet Bakanlığı uzun süredir beklenen müjdeli ilanı kamuoyuna duyurdu ve 13 bin 202 kişilik ilana müracaatları aldı. Buna göre son başvuru tarihi olan 12 Mart 2021 tarihine kadar adaylar resmi başvurularını gerçekleştirmekte olup müracaatlar için her hangi bir yere şahsen başvuruya ihtiyaç yok. Hemen e-devlet üzerinden Adalet Bakanlığı iş başvurusu sekmesi üzerinden adaylar istediği pozisyona, istediği şehir için başvurusunu yapabilmektedir. Peki Adalet Bakanlığı 13 bin 202 kamu personeli alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Resmi olarak sonuçların açıklanma tarihi belli oldu mu?

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

13 bin 202 kişilik personel alımı başvuruları 12 Mart tarihine kadar devam edecek ve sonrasında başvurular kapatılacaktır. En yüksek KPSS puanından başlayarak en düşük KPSS'ye göre sıralanacak olan adaylar mülakata çağrılacak olup sonuçların en az bir hafta sonrasında kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Buna göre 20 Mart tarihinden sonra sonuçların açıklanması ve illere, illerdeki pandemi vaka sonuçlarına göre adayların sıra ile mülakatlara alınması beklenmektedir.

Mülakatlarda da adaylara ekstra puanlar verilebilecek olup buna göre oluşan puanlarda puan üstünlüğünden başlanarak atamalar ilgili kurum ve şehirlere gerçekleştirilecektir. Adaylar sadece tek pozsiyon, tek bölge için müracaatlarıı yapabilmektedir. 13 bin 202 kamu personeli alımı sonuçları açıklandığında bildirim almak için hemen aşağıdan mobil uygulamamızı indirerek anlık bilgi sahibi olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan