İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yüz binlerce asayiş personeli bulunmaktadır. Bilindiği üzere bu personeller silahlı personeller olarak görev yaptığı için görevi kötüye kullanmaları, görevi yanlış icra etmeleri ya da yaptıkları hatalar nedeni ile diğer meslek gruplarına göre çok daha kolay açığa alınabilmektedir. Bu durum ilgili personellere göreve başlamadan önce de belirtilebilmekte olup İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevi kötüye kullanan jandarma ve polislerin sayısını resmi olarak açıkladı.

500 Polis ve 200 Jandarma Atılıyor

İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdüren polis ve jandarmalar arasında iyi niyetlilerin sayısının çok olduğu bilinmek ile beraber aralıklarla içlerinden görevi kötüye kullananlarında olduğu görülmektedir. Bu gibi durumlara dikkatli bir şekilde müdahale edildiğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu her sene 500 polis ile 200 Jandarmanın görevinden açığa alındığını duyurdu. Bu kişilerin görevinde yanlışlıklar yaptığı belirtildi fakat ne gibi yanlışlıklar yapıldığına yönelik bilgi verilmedi.

Her sene emekli olan personeller ve açığa alınan personellerin üzerine ilave olarak ihtiyacın sayısı çıkarılmakta ve ona göre polis ile jandarma alımları yapılmaktadır. Bilindiği üzere polis alımları Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma alımları Jandarma Genel Komutanlığınca gerçekleştirilmekte olup bu ilanları takip emek için İşin Olsa sayfamızı takip edebilirsiniz.