İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan İl Valilikleri bilindiği üzere kamuoyuna duyurdukları ilanlar ile çok sayıda bekçi alımı yapılmaktaydı. Bu sene geçen seneden kalan 7 bin kişilik bekçi alımının en kısa süre içerisinde yapılması beklenirken geçtiğimiz gün Polis Akademisi Başkanlığınca önemli bir duyuru yapıldı ve 7 bin çarşı, mahalle bekçisi alınacağı belirtildi.

Buna göre bekçi alımı yürütmesi Polis Akademisi Başkanlığına verildi. Bu sebepten dolayı bekçi alımları Polis Akademisi Başkanlığınca yayımlanan ilanlar neticesinde yapılacaktır. Peki 7 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak? Tarih hakkında kamuoyuna her hangi bir duyuru yapıldı mı?

7 BİN BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan duyuruda en az lise mezunu 7 bin bekçi alımı yapılacağı öğrenildi. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Buna göre Polis Akademisi Başkanlığı polis alımı ilanlarını Temmuz - Ağustos aralığında duyuracaktır. Bu sebepten dolayı bu bekçi alımları seçim öncesi Haziran ayı içerisinde yayımlanabilir ya da diğer polis alımlarında olduğu gibi bekçi alımı ilanının yayımlanma tarihi de Temmuz ayını bulabilir. Yakın zamanda yeni bir açıklama yapılması ve alım ilanının ne zaman yayımlanacağına ilişkin tarih duyurusunun yapılması beklenmektedir.