Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı her sene düzenli olarak astsubay rütbesi için askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. 2019 senesinde alımlar geçen senelere göre aynı zaman diliminde yapıldı ancak 2020 senesinde pandemi sürecinden sonra bazı sarkalar oldu. Öyle ki yayımlanması beklenen astsubay alımı ilanlarından henüz haber gelmedi. Buna göre kısa vadede 7 bin 500 kişilik astsubay alımı bekleniyor. Peki alım ilanı ne zaman yayımlanır, ilanın hangi tarihte duyurulacağı belli oldu mu?

7 Bin 500 Astsubay Alımı Planlanıyor

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı her sene ortalama 3 bin 500 civarında astsubay alımı gerçekleştirmekte olup Şubat 2021 tarihi itibari ile Jandarmanın yine farklı sınıflar dahilinde toplam 3 bin 500 astsubay alımı ilanını kamuoyuna duyurması beklenmektedir.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı kuvvet komutanlıkları da yine buna benzer bir sayıda astsubay alımı gerçekleştirmekte ancak kamuoyuna resmi sayıyı duyurmamaktadır. Askeri kaynaklara göre yine 4 bin civarında astsubay alımı bekleniyor. Muhtemelen 2020 Aralık ya da 2021 yılı Ocak, Şubat ayında beklenen ilanda 4 bin kişilik astsubay alımının yapılması ön görülmektedir.

Milli savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının ortalama 4 ay içerisinde toplam 7 bin 500 kişilik astsubay alımı ilanını kamuoyuna duyurması ön görülmektedir. Peki ilanlar geldiğinde bildirim almak, kaçırmak istemez misiniz? Hemen mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan