ÖSYM tarafından merakla beklenen mühendis ataması ilanı sonunda geldi. Buna göre öngörüler 200 bantlarında mühendis atamasıyken 310 kişilik mühendis alımı ilanı geldi. Pandemi süreci mühendis atamalarında merkezi yerleştirme atamasında olumsuz bir etki yaratmadı tabi ki açıktan atamalarda durum nasıl olacak bilinmiyor. Peki hangi kurumlar mühendis ataması yapacak. 310 mühendis alımında detaylar nelerdir?

Alım Yapılacak Kurumlar Nelerdir?

Lisans mezunlarından 310 mühendis ataması yapılacak. Peki mühendis atamalarında hangi kurumlar alım yapıyor? çay işletmeleri genel müdürlüğü, darphane ve damga matbaasi genel müdürlüğü, devlet hava meydanlari işletmesi genel müdürlüğü, devlet malzeme ofisi genel müdürlüğü, devlet opera ve balesi genel müdürlüğü, devlet demiryollari taşimacilik a.ş genel müdürlüğü, devlet hava meydanlari işletmesi genel müdürlüğü, elektrik üretim a.ş. genel müdürlüğü, et ve süt kurumu genel müdürlüğü, eti maden işletmeleri genel müdürlüğü, göç idaresi genel müdürlüğü, maden tetkik ve arama genel müdürlüğü, maden ve petrol işleri genel müdürlüğü, meteoroloji genel müdürlüğü, milli güvenlik kurulu genel sekreterliği, toprak mahsulleri ofisi genel müdürlüğü, Türkiye elektrik iletim.a.ş.gen.md, Türkiye kömür işletmeleri kurumu genel müdürlüğü, vakıflar genel müdürlüğü vb. gibi kurumlar atama yapacaktır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Kamu kurumlarında 310 mühendis ataması yapılacak. Peki adaylar müracaatlarını nasıl yapabilir? Buna göre müracaatlar bugün başladı ve 7 Ocak tarihine kadar devam edecek. Kılavuz, müracaat şartları ve diğer detayları hemen aşağıdaki yardımcı linklerden öğrenebilirsiniz.