İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü kurumdaki açık ihtiyacına göre polis memuru alımlarını sürdürmekte olup her sene lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından ortalama 15 bin civarı polis alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre 8 bin POMEM ön lisans ve lisans mezunlarına ilan çıktı. Şimdi sıra lise mezunu 3 bin PMYO ile polis alımına geldi. Buna göre bu sene ilanın gecikmesindeki temel sebep salgın süresi oldu. Şu anda polis alımlarında FYT gibi spor aşamaları olduğu için adayların burada maske takmayacağı ön görülüyor ve virüsün yayılım hızının artırılmaması öngörülüyor. Ancak acil ihtiyaçlar kapatılacak.

Ocak Ayında Gelebilir

Emniyet Genel Müdürlüğü salgından sonra ilk alım olarak 27. dönem POMEM'i uygun gördü. POMEM ilanına başvurular 24 Aralık itibari ile bitecek ve Ocak ayında mülakatlar başlayacaktır. Muhtemelen ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakat aşamaları çok dikkatli bir şekilde yapılacak ve dikkatle takip edilecek. Olası bir sorunun çıkmaması halinde ivedilikle PMYO 3 bin lise mezunu polis alımı ilanının kamuoyuna çıkması bekleniyor.

Normal olarak ilan her sene Ağustos gibi gelmekteydi ancak bu sene gecikmiş olarak gelecek. Özellikle son yaş grubunundaki adaylar mağdur olduğu için yaş şartının en az 1 yaş daha artırılması bekleniyor. Yoksa ilanın gecikmesi kaynaklı son yaş grubundaki adaylar mağduriyet yaşayacaktır. PMYO 3 bin polis alımı ilanından anlık haber almak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan